zaterdag 1 oktober 2022

2022: we doen het nog een keer 🙂

Muziek (net)werkt!

Het jaarlijkse Muziekfestival in de gemeente Zuidplas (in de provincie Zuid-Holland) vindt plaats in en rond de Dorpsstraat van Zevenhuizen en is inmiddels bekend onder de naam “bekoorlijk 7huizen”. Omdat in 2020 de gemeente Zuidplas 10 jaar bestond, werd dat jaar gekozen voor een andere opzet: we zouden één groot koor gaan vormen dat samen met het Groot Zuidplas Harmonie Orkest een uitvoering zou verzorgen.

Dit plan werd ingehaald door de corona uitbraak. Maar, van uitstel hoeft geen afstel te komen. In 2022 hoopten we alsnog in de gelegenheid te zijn onze plannen te realiseren. Helaas hebben we voor het koor niet voldoende aanmeldingen, geen groot koor dus. We hebben wel een aantrekkelijk programma op het buitenpodium op het Dorpsplein  en volgend jaar komen we als vanouds terug met “bekoorlijk 7huizen”!

 

Buitenpodium

Wat wel gerealiseerd wordt dit jaar is een buitenpodium op het Dorpsplein. Tussen 11:00 uur en 15:30 kun je hier genieten van Het Kraaienest, Dixie Six All Stars en dansschool eXplosion. Het tijdschema voor het podium:

11:00 – 11:30 uur: shantykoor Het Kraaiennest
11:45 – 12:15 uur: Dixie Six All Stars band
12:30 – 13:00 uur: dansschool eXplosion
13:15 – 13:45 uur: shantykoor Het Kraaiennest
14:00 – 14:30 uur: Dixie Six All Stars band
14:45 – 15:15 uur: dansschool eXplosion

 

Play-in

Daarnaast als vanouds de Play-in voor harmonieorkest-spelers, de locatie is Swanla. O.l.v. orkestdirigent Hardy Li zal het Play–in orkest aan het werk gaan met een aantal werken voor Harmonieorkest:

een selectie uit de musical “My Fair Lady”
klezmer muziek in “Shirim”
de mars “Arsenal”
een mooi romantisch stuk “Yorkshire Ballad”

Dagindeling:

9:30 inloop, de koffie staat klaar
10:00 start orkestrepetitie
12:00 lunch
12:30 hervat orkestrepetitie
16:00 aanvang afsluiting in het bijzijn van publiek

Het thema van het Zuidplas MuziekFestival is “muziek (net)werkt”. Hiermee willen we laten zien dat het werkt om samen met muziek aan de slag te gaan. Was het in de beginjaren van het festival nog best lastig om de verschillende (muzikale) netwerken binnen de gemeente bij elkaar te krijgen, inmiddels ligt er een stevig netwerk waar we met elkaar veel plezier van hebben. Het belangrijkste doel is om de verschillende dorpskernen in Zuidplas met elkaar te verbinden, maar inmiddels begint het muzikale netwerk een regionaal karakter te krijgen.

(Net)werk met ons mee!

Iedereen is uiteraard van harte uitgenodigd om het festival te ondersteunen. Hiervoor kun je meedoen als bezoeker, maar je kunt ook actief meedoen als  deelnemer aan de play-in.

Bezoekers zijn natuurlijk van harte welkom om de  uitvoering van de Play-in bij te wonen. Deze uitvoering begint om 16:00 uur in Swanla.